Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet, vajat és egy csipetnyi sót forralni tesszük, majd lassanként beleszórjuk a lisztet, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól beledolgozzuk a masszába. Egy gombócnak való mennyiséget szétnyomkodunk a tenyerünkben, közepébe tesszük a fahéjba mártott szilvát, és golyót formálunk belőle. Bő, lobogó vízben 5-8 percig […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet, vajat és egy csipetnyi sót forralni tesszük, majd lassanként beleszórjuk a lisztet, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól beledolgozzuk a masszába.

Egy gombócnak való mennyiséget szétnyomkodunk a tenyerünkben, közepébe tesszük a fahéjba mártott szilvát, és golyót formálunk belőle. Bő, lobogó vízben 5-8 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.

Miután megfőttek, kivesszük őket, vajat teszünk rájuk, és megforgatjuk. Mákkal vagy prézlivel (pirított zsemlemorzsa) tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is