Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás gombóc II recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 0,5 liter tej
  • csipet só
  • 5 dkg vaj
  • szilva
  • cukor
  • fahéj
Szilvás gombóc II

Elkészítése

A tejet, vajat és egy csipetnyi sót forralni tesszük, majd lassanként beleszórjuk a lisztet, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól beledolgozzuk a masszába.

Egy gombócnak való mennyiséget szétnyomkodunk a tenyerünkben, közepébe tesszük a fahéjba mártott szilvát, és golyót formálunk belőle. Bő, lobogó vízben 5-8 percig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.

Miután megfőttek, kivesszük őket, vajat teszünk rájuk, és megforgatjuk. Mákkal vagy prézlivel (pirított zsemlemorzsa) tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szilvas-gomboc-ii/