Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 2 csomag sütőpor
  • 50 dkg finomliszt
  • szilva
  • rumaroma
  • fahéj
  • vaníliás cukor

Elkészítése

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, és alaposan összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hogy a tészta jól megemelkedjen. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, hogy a tészta könnyű legyen.

A tojássárgás keverékhez fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét, felváltva, hogy a tészta egyenletesen sima legyen. Ízlés szerint fahéjat, vaníliás cukrot és egy kevés rumaromát is keverhetünk a masszához, hogy még aromásabb legyen.

A kész tésztát egy zsírozott és lisztezett gáztepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A tetejét szorosan kirakjuk félbevágott szilvákkal, hogy a gyümölcsök szépen befedjék a tésztát.

Az előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt szép pirosra sütjük a süteményt. Amikor elkészült, vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét, és hagyjuk kihűlni.

Ez a szilvás sütemény igazán finom és illatos desszert, amelyhez jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szilvas-lepeny/