Elkészítése
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, amivel gyorsan összedolgozzuk, majd a tojások sárgáját végül a görög joghurtot és kidolgozzuk a tésztát.
A kész tésztát fél órára hűtőbe rakjuk, addig elkészítjük a tölteléket.
A tojások sárgáját a keményítőt, a kétféle cukrot, valamint a fahéjat, szegfűszeget összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, majd beledobjuk az előre megmosott, kimagozott, félbevágott szilvát és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd a tűzről levesszük.
A hűtőből kivett tészta kétharmad részét nyújtófa segítségével kinyújtjuk, kivajazott piteformába illesztjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, ráöntjük a tölteléket és a megmaradt egyharmadt tésztával berácsozzuk. Ismételten sütőbe rakjuk és készre sütjük kb 30 perc alatt.
A megsült tésztát teljesen kihűtjük és porcukorral megszórva kínáljuk.









