Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rétesek

Szilvás rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 réteslap 3+2 ek szárazon pirított morzsa 1 citrom reszelt héja 1 kk őrölt fahéj 3 ek barna nádcukor 1 kg magozott, nagy szemű szilva   1 dl tejföl 5 ek olaj Elkészítése: A kimagozott szilvát hosszában vágjuk darabokrai, és tegyük egy tálba. Szórjuk bele a cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját, 3 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 réteslap
  • 3+2 ek szárazon pirított morzsa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 3 ek barna nádcukor
  • 1 kg magozott, nagy szemű szilva

 

  • 1 dl tejföl
  • 5 ek olaj


Elkészítése:

A kimagozott szilvát hosszában vágjuk darabokrai, és tegyük egy tálba. Szórjuk bele a cukrot, a fahéjat, a citrom reszelt héját, 3 ek pirított morzsát, és lazán forgassuk össze.

Egy réteslapot terítsünk enyhén nedves konyharuhára, kenjük meg kevés tejfölös olajjal, újabb lap, újra kenés, és végül a 3. lap. (Ezt ismételjük meg a maradék 3 lappal is.)

A tölteléket osszuk kétfelé. Először szórjunk a tésztára 1 ek morzsát,és terítsük el rajta a tölteléket. A konyharuha segítségével ne túl szorosan csavarjuk fel a tésztát, hajtsuk be a végét, majd fektessük a rétesrudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tejfölös olajjal, és 190 fokos sütőben süssük pirosra.

Ha elkészültek a rétesek, 10 percig pihentessük, majd vágjuk nem túl vastag szeletekre, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is