Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése A krumplit sós vízben megfőzzük, majd még melegen összetörjük. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, majd fokozatosan a lisztet, figyelve a krumpli víztartalmára. Addig adagoljuk a lisztet, amíg egy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát nem kapunk. Fontos, hogy a tészta ne legyen túl kemény, mert ez élvezhetetlenné teheti a gombócokat. A gombóc formázása Lisztezett […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.31.

Hozzávalók

Elkészítése

A tészta elkészítése

A krumplit sós vízben megfőzzük, majd még melegen összetörjük. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, majd fokozatosan a lisztet, figyelve a krumpli víztartalmára. Addig adagoljuk a lisztet, amíg egy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát nem kapunk. Fontos, hogy a tészta ne legyen túl kemény, mert ez élvezhetetlenné teheti a gombócokat.

A gombóc formázása

Lisztezett munkalapon a tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk, majd egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe egy szilvát helyezünk, amelybe fahéjas kristálycukrot teszünk. A tészta négy sarkát összefogjuk, és gombóc alakúra formázzuk.

A gombócok kifőzése

A gombócokat több adagban, lobogó forró vízben kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük őket, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

A zsemlemorzsa pirítása

Egy serpenyőben olajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, majd hozzáadunk 1-2 evőkanál porcukrot, és együtt pirítjuk tovább, amíg karamelles ízt nem kap. A kifőtt gombócokat meghempergetjük a pirított zsemlemorzsában, majd tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is