Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Szilvásgombóc, ahogy a nagyi készíti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg burgonya kevés liszt 1 ü szilvabefőtt vagy felezett szilva porcukor fahéj zsemlemorzsa pici olaj Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és kicsit hűlni hagyjuk. Ezt követően burgonyatörőn áttörjük és egy kevés lisztet szitálunk hozzá (csak annyit, hogy lágy tésztát kapjunk). Az elkészült tésztát nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk. Kis négyzeteket vágunk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
margo58
Beküldte: 2013.11.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • kevés liszt
  • 1 ü szilvabefőtt vagy felezett szilva
  • porcukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • pici olaj


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és kicsit hűlni hagyjuk. Ezt követően burgonyatörőn áttörjük és egy kevés lisztet szitálunk hozzá (csak annyit, hogy lágy tésztát kapjunk).

Az elkészült tésztát nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk. Kis négyzeteket vágunk a tésztából és közepére egy-egy fél, fahéjas porcukorba forgatott szilvát teszünk vagy lekvárt, majd gombócokat formázunk.

A gombócokat forrásban lévő sós vízbe tesszük és addig főzzük, amíg a víz tetejére feljön. Tésztaszűrőn lecsepegtetjük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Melegen tálaljuk és a gombócokat fahéjas porcukorral meghintjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
margo58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is