Elkészítése
Kivajazunk és lisztezünk két őzgerincformát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral. Hozzáöntjük az olajat és 1,5 dl vizet, majd alaposan elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és ezt a keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot.
A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettéosztjuk: az egyik felébe kakaóport szitálunk és jól elkeverjük. A két különböző színű tésztát a formákba töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Miután megsültek, lisztezett deszkára borítjuk őket, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez először felfőzünk 3 dl tejet a vaníliás pudingporral, majd hűlésig kevergetjük. Ugyanezt megismételjük a puncs pudingporral is. A margarint habosra keverjük a porcukorral, ízesítjük rummal, majd kettéosztjuk a krémet: az egyik felébe a vaníliás pudingot, a másik felébe a puncsos pudingot keverjük.
A kihűlt piskótákat a barázdáknál megfelelően felszeleteljük, és felváltva megkenjük őket a kétféle krémmel, majd összetapasztjuk a szeleteket. A kész sütemény tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
Sztori:
Ez az egyik legfinomabb receptem, amit eddig kipróbáltam.
