Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Színes kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • margarin (a forma kikenéséhez )
  • liszt (a forma kikenéséhez )

Krém

  • 6 dl tej
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4-5 csepp rum aroma

Csokimázhoz

  • 30 dkg tortabevonó
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése

Kivajazunk és lisztezünk két őzgerincformát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral. Hozzáöntjük az olajat és 1,5 dl vizet, majd alaposan elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és ezt a keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot.

A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettéosztjuk: az egyik felébe kakaóport szitálunk és jól elkeverjük. A két különböző színű tésztát a formákba töltjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Miután megsültek, lisztezett deszkára borítjuk őket, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez először felfőzünk 3 dl tejet a vaníliás pudingporral, majd hűlésig kevergetjük. Ugyanezt megismételjük a puncs pudingporral is. A margarint habosra keverjük a porcukorral, ízesítjük rummal, majd kettéosztjuk a krémet: az egyik felébe a vaníliás pudingot, a másik felébe a puncsos pudingot keverjük.

A kihűlt piskótákat a barázdáknál megfelelően felszeleteljük, és felváltva megkenjük őket a kétféle krémmel, majd összetapasztjuk a szeleteket. A kész sütemény tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.

Sztori:

Ez az egyik legfinomabb receptem, amit eddig kipróbáltam.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/szines-kalacs/