Elkészítése
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt 1 mokkáskanál cukorral és 1 dl langyos tejjel összekeverjük, majd felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd három részre osztjuk.
A különböző színű tészták elkészítése
Az egyik részbe vaníliás cukrot keverünk, a másikba kakaóport, a harmadikba pedig puncs ízű pudingport. Mindhárom tésztát külön-külön jól kidolgozzuk, majd külön edényekben kelesztjük őket.
Formázás
Miután a tészták megkeltek, mindhárom tésztát háromfelé osztjuk, így 9 kicsi cipót kapunk. Egyenként kisodorjuk a tésztalapokat. A sárga (vaníliás) tésztát olajjal lekenjük, erre ráfektetjük a barna (kakaós) tésztát, amit szintén lekenünk olajjal. Végül a rózsaszín (puncsos) tésztát helyezzük a tetejére, és az egészet feltekerjük. Ezt mindhárom színkombinációval megismételjük.
Fonás és sütés
A kész tekercseket középen félbevágjuk, így 6 darabot kapunk. Ezeket egy kicsit kinyújtjuk, majd 3-3 rudat összefonunk, így két fonott kalácsot kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kalácsokat, majd 50 fokon 20 percig kelesztjük a sütőben.
Ezután a sütőt 180 fokra emeljük, és a kalácsokat tűpróbáig sütjük.
