Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Szlovák sörös kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatjuk a cukorral vagy a mézzel. Amikor az élesztő felfutott, összekeverjük a sima liszttel, a rétes liszttel, a sóval és a sörrel. Az egészet alaposan kidagasztjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva fél órán át kelesztjük, majd átgyúrjuk, és ismét fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát hét […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatjuk a cukorral vagy a mézzel. Amikor az élesztő felfutott, összekeverjük a sima liszttel, a rétes liszttel, a sóval és a sörrel. Az egészet alaposan kidagasztjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.

A tésztát letakarva fél órán át kelesztjük, majd átgyúrjuk, és ismét fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát hét egyenlő cipóra osztjuk, és virágformát készítünk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsin.

A tészta tetejét enyhén lisztezzük, hogy sütés közben szép ropogós kérget kapjon. A virágformát 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) körülbelül 30 percig sütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.

A frissen sült kenyeret rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, hogy az alja ne legyen párás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is