Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Szódabikarbónás zsemlék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 75 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet vegyesen is) 1 kis doboz tejföl, vagy natúr joghurt 2-2,5 tk só 1,5 mk szódabikarbóna 3 ek olaj vagy vaj magok ízlés szerint: lenmag, szezámmag, kölesmag, napraforgómag kb. 3,5 dl langyos víz Elkészítése: A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót,a szódabikarbónát,majd minden hozzávalót belekeverünk. A vizet óvatosan adagoljuk. Lágyabb […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barna Pap Monika
Beküldte: 2015.05.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 75 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet vegyesen is)
  • 1 kis doboz tejföl, vagy natúr joghurt
  • 2-2,5 tk só
  • 1,5 mk szódabikarbóna
  • 3 ek olaj vagy vaj
  • magok ízlés szerint: lenmag, szezámmag, kölesmag, napraforgómag
  • kb. 3,5 dl langyos víz


Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót,a szódabikarbónát,majd minden hozzávalót belekeverünk. A vizet óvatosan adagoljuk. Lágyabb tésztát gyúrunk, ha picikét még ragadhat a kézhez.

Pihentetés nélkül 9 zsömlét formázunk belőle, tepsire tesszük, vízzel lespricceljük, és megszórjuk szezámmaggal.Azonnal lehet sütni, 200 fokon kb. 18 – 20 perc alatt készülnek el. Sütőnként változhat az érték.

Ha kisültek, tegyük rácsra őket és vízzel ismét spricceljük le.

Ebbe most került rozsliszt, hajdina liszt, tönköly liszt és sima búzaliszt is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is