Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Sütemény receptek

Szőlős-borkrémes mini pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 18 dkg tönkölybúza liszt 2 dkg kakaópor 10 dkg vaj 6 dkg cukor 1 tojássárgája Borkrémhez: 4 tojássárgája 1 citrom héja reszelve 14 dkg cukor 4 dl száraz fehérbor 2 dl habtejszín 2 tk zselatin 1 dl víz Továbbá: néhány szem szőlő Elkészítése: A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
erzsikonyha
Beküldte: 2015.11.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 18 dkg tönkölybúza liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojássárgája

Borkrémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 1 citrom héja reszelve
  • 14 dkg cukor
  • 4 dl száraz fehérbor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 tk zselatin
  • 1 dl víz

Továbbá:

  • néhány szem szőlő


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojással tésztává formázzuk. Hűtőszekrényben egy órát pihentetjük.

Hat egyforma részre osztjuk a tésztát, és a mini pitesütőnél kicsit nagyobb körlapokat nyújtunk belőlük.
Lisztes kézzel óvatosan beleigazgatjuk a tésztát a mini pitesütőbe. Formástól hűtőszekrénybe tesszük egy kicsit áthűlni.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Borkrém készítése:

A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a borral, a reszelt citromhéjjal. Vízgőz felett folyamatos keveréssel besűrítjük.

Vízben feloldjuk a zselatint, majd a langyos krémhez keverjük.

A hideg habtejszínt felverjük, és ezt is a krémhez adjuk.

A krémet jól lehűtjük, és a formában lévő tésztára öntjük. Pár szem szőlőt tehetünk a tetejére. (Ha egy kevés marad a krémből, azt pohárral a pite mellé kínálhatjuk.)

Néhány órára hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is