Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 20*10 cm-es formához: 12,5 dkg zsír (vagy vaj) 10 dkg cukor 3 tojás 1 dl tej csipet só 25 dkg liszt 1/2 cs sütőpor 1 citrom reszelt héja 10 dkg szőlő 1/2 tk fahéj Elkészítése: A szőlő kivételével minden más alapanyagot egy tálba teszünk és simára kavarjuk, majd a szőlőszemeket is beleforgatjuk. Kivajazott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.08.28.

Elkészítése

Hozzávalók egy 20*10 cm-es formához:

  • 12,5 dkg zsír (vagy vaj)
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg szőlő
  • 1/2 tk fahéj


Elkészítése:

A szőlő kivételével minden más alapanyagot egy tálba teszünk és simára kavarjuk, majd a szőlőszemeket is beleforgatjuk.

Kivajazott vagy kizsírozott formába öntjük a tésztát és közepes lángon 25-30 perc alatt szép barnára sütjük.
[box style=”info”]TIPP: Mivel ez egy valóban régi, közel 100 esztendős recept leginkább sertészsírt ajánlok a sütéshez. Merjünk kivételesen ezzel a háttérbe szorított alapanyaggal dolgozni! Tovább marad puha és omlós a végeredmény![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is