Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Szőttes almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük és hozzákeverjük a búzadarát. A tésztához az élesztőt 1 dl cukros-langyos tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva kelesztjük kb 45-60 percig. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk és egyenként […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.09.24.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük és hozzákeverjük a búzadarát.

A tésztához az élesztőt 1 dl cukros-langyos tejben felfuttatjuk.

Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva kelesztjük kb 45-60 percig.

Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk és egyenként négyzet alakúra nyújtjuk.

Képzeletben négy részre osztjuk a kinyújtott tésztát és úgy fordítjuk, hogy az egyik sraka legyen velünk szemben. Most képzeletben négy részre osztjuk a tésztát és a felő négyzetre kenjük az alma felét. Az alsó négyzetet ráfodítjuk az almára, a két szélsőt pedig felcsíkozzuk.

Széleit villával lenyomkodjuk, majd a csíkokra vágott tésztával beszőjjük úgy, hogy egyszer az egyik oldalról veszünk egy tésztacsíkot, majd a másikról és mindegyik végét villával odanyomjuk a tésztához.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el.

180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük kb 30 perc alatt. Még forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.

A galériában láthattok képet a formázásról.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is