Először elkészítjük a tölteléket. A megtisztított almát meghámozzuk, majd lereszeljük és megdinszteljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük és hozzákeverjük a búzadarát.
A tésztához az élesztőt 1 dl cukros-langyos tejben felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva kelesztjük kb 45-60 percig.
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két részre vágjuk és egyenként négyzet alakúra nyújtjuk.
Képzeletben négy részre osztjuk a kinyújtott tésztát és úgy fordítjuk, hogy az egyik sraka legyen velünk szemben. Most képzeletben négy részre osztjuk a tésztát és a felő négyzetre kenjük az alma felét. Az alsó négyzetet ráfodítjuk az almára, a két szélsőt pedig felcsíkozzuk.
Széleit villával lenyomkodjuk, majd a csíkokra vágott tésztával beszőjjük úgy, hogy egyszer az egyik oldalról veszünk egy tésztacsíkot, majd a másikról és mindegyik végét villával odanyomjuk a tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el.
180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük kb 30 perc alatt. Még forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.
A galériában láthattok képet a formázásról.