Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A tejet meglangyosítjuk. A kalácsformát vagy kis méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük. A lisztet a morzsolt élesztővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb 3-4 percig sima tésztává dagasztjuk (természetesen kézzel is bagyúrhatjuk a tésztát). Meleg helyen, letakarva kelni […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.11.

A tésztához:

A lekenéséhez

Elkészítése

A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A tejet meglangyosítjuk.

A kalácsformát vagy kis méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A lisztet a morzsolt élesztővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb 3-4 percig sima tésztává dagasztjuk (természetesen kézzel is bagyúrhatjuk a tésztát).

Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk kb 1 órát vagy amíg duplájára nem kel.

A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztába a kakaóport belegyúrjuk kevés tejjel.

Enyhén lisztezett munkalapon kb 45-50 cm hosszú rudakat formázunk egyenként a tésztákból. A rudakat összefonjuk és a fonatot egy sütőpapírral ellátott kalács vagy őzgerincformába helyezzük, majd meleg helyen újra kelni hagyjuk, kb 30 percig.

A kalácsot felvert tojással egyenletesen lekenjük. A tepsit a sütő középső rácsra toljuk és a kalácsot megsütjük 160 fokra melegített, légkeveréses sütőben (alsó, felső, légkeverés nélküli sütőben 180 fokon) kb 30-35 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is