Elkészítése
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk és a sóval, cukrokkal elkeverjük.
A megkelt élesztőt, tojást hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat is a liszthez adjuk és kézi habverővel simára keverjük. Egy papírtörlőt vagy konyharuhát teszünk a tetejére és langyos helyre (pl radiátorra) tesszük és 25 percig hagyjuk pihenni.
Én tarkedli sütő hiányában egy nagy teflon serpenyőben sütöttem ki. A serpenyőben kevés olajat hevítünk vagy kenőtollal kikenjük. 4-5 kis halmot teszünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából bele és 1-1 percig sütjük mindkét oldalát.
Baracklekvárral és porcukorral meghintve tálalhatjuk vagy 2 darabot összeragaszthatunk lekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

