Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Tarkedli, talkedli vagy cseh fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk és a sóval, cukrokkal elkeverjük. A megkelt élesztőt, tojást hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat is a liszthez adjuk és kézi habverővel simára keverjük. Egy papírtörlőt vagy konyharuhát teszünk a tetejére és langyos helyre (pl radiátorra) tesszük és 25 percig hagyjuk pihenni. Én […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.21.

Hozzávalók

Sütéshez:

Tálaláshoz

Elkészítése

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk és a sóval, cukrokkal elkeverjük.

A megkelt élesztőt, tojást hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat is a liszthez adjuk és kézi habverővel simára keverjük. Egy papírtörlőt vagy konyharuhát teszünk a tetejére és langyos helyre (pl radiátorra) tesszük és 25 percig hagyjuk pihenni.

Én tarkedli sütő hiányában egy nagy teflon serpenyőben sütöttem ki. A serpenyőben kevés olajat hevítünk vagy kenőtollal kikenjük. 4-5 kis halmot teszünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából bele és 1-1 percig sütjük mindkét oldalát.

Baracklekvárral és porcukorral meghintve tálalhatjuk vagy 2 darabot összeragaszthatunk lekvárral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is