Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarkedli, talkedli vagy cseh fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 evőkanál vaj (olvasztva)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Sütéshez:

  • kevés olaj

Tálaláshoz

  • porcukor
  • baracklekvár

Elkészítése

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk és a sóval, cukrokkal elkeverjük.

A megkelt élesztőt, tojást hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat is a liszthez adjuk és kézi habverővel simára keverjük. Egy papírtörlőt vagy konyharuhát teszünk a tetejére és langyos helyre (pl radiátorra) tesszük és 25 percig hagyjuk pihenni.

Én tarkedli sütő hiányában egy nagy teflon serpenyőben sütöttem ki. A serpenyőben kevés olajat hevítünk vagy kenőtollal kikenjük. 4-5 kis halmot teszünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából bele és 1-1 percig sütjük mindkét oldalát.

Baracklekvárral és porcukorral meghintve tálalhatjuk vagy 2 darabot összeragaszthatunk lekvárral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/tarkedli-talkedli-vagy-cseh-fank/