Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Tejes kelttészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg finomliszt 5 dl tej 4 dkg élesztő 1 ek só 1 púpozott ek cukor 2 ek kefir 2 ek napraforgó olaj Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A sót elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a kefirt, és az élesztős tej, valamint az olaj hozzáadásával tésztát gyúrunk. Először […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
monikaika
Beküldte: 2015.10.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • 1 púpozott ek cukor
  • 2 ek kefir
  • 2 ek napraforgó olaj


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

A sót elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a kefirt, és az élesztős tej, valamint az olaj hozzáadásával tésztát gyúrunk.

Először tálban dolgozzuk össze, majd borítsuk a tésztát lisztezett deszkára, és jól gyúrjuk át. Ne legyen lágy a tészta, inkább rugalmas. A liszt minőségétől függően a tej mennyisége változhat.

Langyos helyen, letakarva kelesszük duplájára, majd ha megkelt, deszkán gyúrjuk át, és osszuk 4 felé.

Egy-egy részt nyújtsunk kör alakúra, és vágjuk 4 felé. Az így kapott cikkelyeket szélesebb felüknél kezdve tekerjük fel kifli formájúra, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Ne tegyük túl közel egymáshoz, mert nőni fognak sütés közben!

Tetejüket kenjük meg langyos tejjel, és hagyjuk még 15-20 percig kelni a tepsiben. Előmelegített, 190 fokos sütőben pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
monikaika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is