Elkészítése
100 ml langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot és a maradék tejet.
Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd kézzel legalább 15 percig dagasztjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát gombóccá formáljuk, letakarjuk, és 2 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát hosszú hengerré sodorjuk, majd körülbelül 30 g-os darabokra vágjuk. Ezeket zsemlévé formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarva további 30 percig kelesztjük.
A zsemlék tetejét alaposan lekenjük felvert tojással. A sütő aljába egy hőálló edényben vizet helyezünk, hogy gőzt képezzen. A zsemléket előmelegített sütőben, 220 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük.

