Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Tejes mini zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

100 ml langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot és a maradék tejet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd kézzel legalább 15 percig dagasztjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát gombóccá formáljuk, letakarjuk, és 2 órán át […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Lasancz Gabriella
Beküldte: 2013.05.13.

Hozzávalók

Elkészítése

100 ml langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot és a maradék tejet.

Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd kézzel legalább 15 percig dagasztjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát gombóccá formáljuk, letakarjuk, és 2 órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát hosszú hengerré sodorjuk, majd körülbelül 30 g-os darabokra vágjuk. Ezeket zsemlévé formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarva további 30 percig kelesztjük.

A zsemlék tetejét alaposan lekenjük felvert tojással. A sütő aljába egy hőálló edényben vizet helyezünk, hogy gőzt képezzen. A zsemléket előmelegített sütőben, 220 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Lasancz Gabriella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is