Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 dl tejföl
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • só
  • 35 dkg finomliszt
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A lisztet egy mély tálba tesszük kevés sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot és a tejfölt.

Az élesztőt összekeverjük a tejjel és egy csipet cukorral, majd a liszthez öntjük, és sima tésztává dolgozzuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, kinyújtjuk, ujjnyi vastagságúra szaggatjuk, majd még 10-15 percig kelesztjük. Forró olajban kisütjük. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/tejfolos-fank/