Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Tejfölös kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és a tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk, és két cipót formázunk belőle. Mindkét cipót 1 cm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, majd feltekerjük, mint a bejglit. A tetejüket tojással megkenjük, majd a sütőben szép aranysárgára sütjük, körülbelül 30-40 perc alatt. Előzetes kelesztésre […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és a tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk, és két cipót formázunk belőle. Mindkét cipót 1 cm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, majd feltekerjük, mint a bejglit.

A tetejüket tojással megkenjük, majd a sütőben szép aranysárgára sütjük, körülbelül 30-40 perc alatt. Előzetes kelesztésre nincs szükség. A tepsiben távolabb helyezzük el a két szálat, mert sütés közben megnőnek.

Gulyásleves vagy bableves után remek választás. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is