Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2,5 dl tej
  • kevés cukor
  • 1 db tojás
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és a tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk, és két cipót formázunk belőle. Mindkét cipót 1 cm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, majd feltekerjük, mint a bejglit.

A tetejüket tojással megkenjük, majd a sütőben szép aranysárgára sütjük, körülbelül 30-40 perc alatt. Előzetes kelesztésre nincs szükség. A tepsiben távolabb helyezzük el a két szálat, mert sütés közben megnőnek.

Gulyásleves vagy bableves után remek választás. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/tejfolos-kalacs/