Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Nagyi receptjei

Tejszínes, hagymás zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 2,5 dkg friss élesztő 1/2 ek só 1 ek burgonyapehely (bio boltban kapható) 3 ek olívaolaj 1 tk cukor 2,5 dl langyos tej Töltelék: 35 dkg pucolt hagyma 1 dl főzőtejszín 1 kk szárított rozmaring vagy pár összeaprított friss levél só bors 10 dkg füstölt sajt Elkészítése: A tésztához futtassuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1/2 ek só
  • 1 ek burgonyapehely (bio boltban kapható)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl langyos tej

Töltelék:

  • 35 dkg pucolt hagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 kk szárított rozmaring vagy pár összeaprított friss levél
  • bors
  • 10 dkg füstölt sajt


Elkészítése:

A tésztához futtassuk fel az élesztőt kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt dagasszunk tésztát. Takarjuk le és kelesszük a duplájára.

A hagymát karikázzuk fel és kevés olajon dinszteljük meg egy kis vizet aláöntve. Ízesítsük sóval, borssal majd öntsük hozzá a tejszínt és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.

Ha a tészta megkelt, osszuk 9-10 részre, gömbölyítsük zsemle alakúra, majd helyezzük sütőpapíros tepsibe. Takarjuk le és ismét kelesszük a duplájára.

Egy pohár aljával nyomjunk mélyedést a zsemlékbe és tegyünk mindegyikbe egy-egy evőkanállal a hagymás raguból, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük a zsemléket ropogósra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is