Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 1 tk só
- 1 mk cukor
- 15-20 dkg puhára főtt sonka
- 3-4 ek tejszínes torma
Kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik felét bevagdossuk 2 cm szélesre, és kb 10-12 cm hosszúra. A megmaradt részre rákenjük a tejszínes tormát, rászórjuk a felkockázott főtt sonkát. Az egészet feltekerjük, majd kerek alakúra formázzuk úgy, hogy a bevágott részes oldal belül legyen.
Az egészet lekenjük felvert tojással, hagyjuk még kb. 30 percet kelni, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.


