Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Tekert kakaós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól eldolgozzuk, majd a tésztát a háromszorosára kelesztjük. Négy darabba vágjuk, és négy cipót formálunk belőle, kettőt kakaóporral ízesítünk. A fehér tésztát kisodorjuk 25×39 cm-es méretűre, a tepsi nagyságának megfelelően. Vékonyan lekenjük lekvárral, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot. Feltekerjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.08.

Hozzávalók

A kalács lekenéséhez

A kalács locsolásához

Elkészítése

Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól eldolgozzuk, majd a tésztát a háromszorosára kelesztjük.

Négy darabba vágjuk, és négy cipót formálunk belőle, kettőt kakaóporral ízesítünk. A fehér tésztát kisodorjuk 25×39 cm-es méretűre, a tepsi nagyságának megfelelően. Vékonyan lekenjük lekvárral, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot.

Feltekerjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másik két cipóval is ugyanígy járunk el. Még fél órát kelesztjük a tepsiben.

Cukros tojássárgájával megkenjük a tetejét, majd lassú tűzön sütjük. A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, a fél dl tejet felmelegítjük, belekeverjük a vaníliás cukrot, és meglocsoljuk vele a kalácsot. Ettől lesz a kalács szép foszlós.

(A tésztában nincs tojás!)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is