Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tekert kakaós kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj (olvasztott )
  • 1 teáskanál só
  • 9 dl tej

A kalács lekenéséhez

  • 1 db tojássárgája

A kalács locsolásához

  • 0,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
Kakaós foszló kalács kép

Elkészítése

Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól eldolgozzuk, majd a tésztát a háromszorosára kelesztjük.

Négy darabba vágjuk, és négy cipót formálunk belőle, kettőt kakaóporral ízesítünk. A fehér tésztát kisodorjuk 25×39 cm-es méretűre, a tepsi nagyságának megfelelően. Vékonyan lekenjük lekvárral, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot.

Feltekerjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A másik két cipóval is ugyanígy járunk el. Még fél órát kelesztjük a tepsiben.

Cukros tojássárgájával megkenjük a tetejét, majd lassú tűzön sütjük. A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, a fél dl tejet felmelegítjük, belekeverjük a vaníliás cukrot, és meglocsoljuk vele a kalácsot. Ettől lesz a kalács szép foszlós.

(A tésztában nincs tojás!)

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/tekert-kakaos-kalacs/