Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Teljes kiőrlésű, erdei gyümölcsös párna recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 tojás
  • 150 ml natúr joghurt (vagy kefír)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál eritrit
  • csipet só

Töltelék:

  • 10 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott vagy friss)
  • 10 dkg eritrit

Kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A gyümölcsöt az eritrittel főzzük össze és szűrjük le.

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki fél cm vastagra, téglalap alakúra.

A tésztából vágjunk kisebb vagy nagyobb téglalapokat, ezekre halmozzunk a töltelékből, majd hajtsuk rá a tészta egyik felét a másikra és egy villával nyomkodjuk össze a széleket, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.

Rakosgassuk őket tepsibe, kenjük meg felvert tojással, majd süssük kb 20-25 percig.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/teljes-kiorlesu-erdei-gyumolcsos-parna/