Az élesztőt 1 dl langyos, barnacukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék tejet, a xilitet és a kókuszolajat, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
A tésztát letakarva, langyos helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg duplájára nő. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk a fánkokat, majd további 15 percig pihentetjük.
Bő, forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Tipp
A friss fánkokat meghinthetjük porcukorral, de tálalhatjuk lekvárral, csokoládészósszal vagy fahéjas joghurttal is. Ha szeretnénk, a tésztába keverhetünk reszelt citromhéjat vagy vaníliát, így még illatosabb lesz.