Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Teljes kiőrlésű fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg teljes kiörlésű liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 10 dkg xilit
  • 1 dl kókuszolaj (tésztájába)
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál barnacukor

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos, barnacukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék tejet, a xilitet és a kókuszolajat, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

A tésztát letakarva, langyos helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg duplájára nő. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk a fánkokat, majd további 15 percig pihentetjük.

Bő, forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Tipp

A friss fánkokat meghinthetjük porcukorral, de tálalhatjuk lekvárral, csokoládészósszal vagy fahéjas joghurttal is. Ha szeretnénk, a tésztába keverhetünk reszelt citromhéjat vagy vaníliát, így még illatosabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/teljes-kiorlesu-fank/