Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Teljes kiőrlésű tönköly zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 350 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
  • 100 g finomliszt
  • 50 g búzasikér
  • 25 g friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 50 g puha vaj
  • 100 g habtejszín
  • 250 g víz (lehet többet fog a tészta felvenni)

Elkészítése

A hozzávalókat egy edénybe mérjük. Nem kell az élesztőt felfuttatni, elég csak belemorzsolni. A vizet apránként adagoljuk hozzá dagasztás közben, figyelve a tészta állagára.

Lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd 50 percig hagyjuk kelni letakarva.

Megmérjük a kész tészta súlyát, majd súly alapján 8-10 részre osztjuk és gombóccá formázzuk a tésztákat.

Tepsire sorakoztatva 30 percig pihentetjük letakarva. Ekkor, ha szeretnénk bevághatjuk a tetejét.

A sütőlemezt vízzel jól lefújjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a zsemléket.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/teljes-kiorlesu-tonkoly-zsemle/