Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepertős pogácsa és stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,2 kg finomliszt
  • 6 dkg friss élesztő
  • 25 dkg tepertő (darálva)
  • 20 dkg tepertő (morzsalék)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl tej (langyos )
  • 2 evőkanál zsír
  • 20 dkg sajt
  • 1 teáskanál bors

Rudakhoz

  • 1 tojás
  • 1 teáskanál chili pehely
  • 3 evőkanál magkeverék
  • 10 dkg sajt

Kenés

  • 1 tojás

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót és a borsot, hozzáadjuk a darált tepertőt, a morzsalékot, a tejfölt, a reszelt sajtot és a felfuttatott élesztővel, a tojások sárgájával, a folyékony zsiradékkal és pici adagokban hozzátéve annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.

Letakarva minimum 1 órán át pihentetjük, kelesztjük.

Lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk és a tetejét késsel berácsozzuk, majd kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, lekenjük felvert tojással és 8-10 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt szép piros pogácsákat sütünk.

Rácsra átrakva hagyjuk kihűlni.

Amíg sülnek a pogácsák, a szaggatásból leeső széleket összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, megkenjük felvert tojással, szórunk rá ízlés szerint chili pelyhet, magkeveréket és felülre reszelt sajtot. Pizzavágóval keskeny stanglikra vágjuk, végül mint a pogácsákat, szintén 200 fokon, nagyjából 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/tepertos-pogacsa-es-stangli/