Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Tepsiben sült fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 cs instant élesztő 3 dl langyos tej 7 dkg cukor 5 dkg vaj 1/2 mk só 2 tojássárgája reszelt citromhéj (házi) lekvár Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A megkelt élasztőhöz adjuk a többi hozzávalót (a lekvár kivételével), majd dagasztjuk a tésztát. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2017.01.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs instant élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 mk só
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • (házi) lekvár


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

A megkelt élasztőhöz adjuk a többi hozzávalót (a lekvár kivételével), majd dagasztjuk a tésztát.

Latakarva duplájára kelesztjük langyos helyen.

A megkelt tésztát deszkán finoman átgyúrjuk, majd újabb 30 percet kelesztjük.

A tésztát 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük, egymástól távolabb és letakarva újabb 30 percig kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A megkelt fánkok közepét egy talpas pohárral kissé benyomjuk, majd a közepére lekvár kanalazunk (én a fánkok felére felezett szilvát tettem).

A tepsit betoljuk a meleg sütőbe és a fánkokat szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve 5 percre letakarjuk konyharuhával, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is