Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Tepsis csigák vanília öntettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 dl tej 2 evőkanál cukor 2 dkg élesztő 40 dkg liszt 2 tojás 5 dkg vaj 1 evőkanál rumaroma 1 db citrom reszelt héja és fél citrom leve 2 közepes alma megtisztítva, lereszelve durvára A díszítéshez: porcukor Az öntethez: 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor 5 dl tej Elkészítése: A langyos tejhez a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.07.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 1 db citrom reszelt héja és fél citrom leve
  • 2 közepes alma megtisztítva, lereszelve durvára

A díszítéshez:

  • porcukor

Az öntethez:

  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej


Elkészítése:

A langyos tejhez a cukrot és az élesztőt adva felfuttatjuk meleg helyen. A megkelt élesztős tejhez adjuk az összes többi hozzávalót, legvégére hagyjuk a lereszelt almát és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

Langyos helyen 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Ha ragadósnak tűnik nyújtáskor, még adhatunk hozzá egy kis lisztet. Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a tésztából és feltekerjük csigaformára.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol, mert még nőni fognak. Tetejüket óvatosan ecsettel megkenjük olajjal és előmelegített sütőben 180 fokon (hőlégkeveréssel) aranybarnára megsütjük.

Miután elkészültek, tányéron ízlés szerint porcukorral szórva, vaníliasodóval, híg pudinggal vagy lekvárral tálalhatjuk.
[box style=”info”]Mivel nem olajban kell megsütni, nincs olajszag a lakásban és a tészta sem tudja megszívni magát.
Később is (feltéve ha marad) meg lehet melegíteni mikróban, állagából nem veszít.
Lehet még fokozni az élvezeteket azzal, ha például a csigákat fahéjas cukorral vagy kakaós cukorral töltjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is