Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Tigriskifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 4 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 kk só 1 tojás sárgája 5 dkg margarin 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor 2 ek tej a kenéshez Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.10.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk só
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg margarin
  • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek tej a kenéshez


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojás sárgáját, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.

A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Mindkét tésztát konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztákat is kettévesszük, így lesz 2 sötét és két világos bucink.

Egy kakaósat enyhén lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, majd egy világosat is. A világosra fektetjük a sötétet, párszor áttoljuk rajta a nyújtófát.

A kört először 4 cikkre vágjuk, majd a negyedeket is harmadoljuk. Így kapunk 12 háromszöget. A tésztákat feltekerjük kifli formára és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Ezt a műveletsort megismételjük a maradék világos és kakaós tésztával.

A tepsiben még további 40 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk pihenni.

[box style=”info”]További képek a formázásról megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is