Elkészítése
Először hajtogatott leveles vajastésztát készítünk a vajból és lisztből.
Miután négyszer hajtogattuk, a tésztát 3 milliméter vékonyra nyújtjuk ki egy lisztezett deszkán. Ezt követően széles szalagokat vágunk belőle.
A szalagokra egyenletesen elosztjuk a zsemlemorzsát, a meghámozott és felszeletelt almát, a fahéjat és a cukrot (igény szerint mazsolát is adhatunk a töltelékhez).
A tészta egyik szélét ráhajtjuk, vagyis körülbelül három részre osztjuk a tésztát, és azt a szélt, amit rá szeretnénk hajtani, két harmadáig hajtjuk.
A kimaradt részt tojással megkenjük, és ráhajtjuk a két rétegre.
Enyhén megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Nem muszáj a tésztát szeletekre vágni, a teljesen kinyújtott tésztát is megtölthetjük, és úgy hajtogatjuk, majd ha megsült akkor szeljük fel.


