Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rétesek

Tiroli almás rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először hajtogatott leveles vajastésztát készítünk a vajból és lisztből. Miután négyszer hajtogattuk, a tésztát 3 milliméter vékonyra nyújtjuk ki egy lisztezett deszkán. Ezt követően széles szalagokat vágunk belőle. A szalagokra egyenletesen elosztjuk a zsemlemorzsát, a meghámozott és felszeletelt almát, a fahéjat és a cukrot (igény szerint mazsolát is adhatunk a töltelékhez). A tészta egyik szélét […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.02.12.

Hozzávalók

Elkészítése

Először hajtogatott leveles vajastésztát készítünk a vajból és lisztből.

Miután négyszer hajtogattuk, a tésztát 3 milliméter vékonyra nyújtjuk ki egy lisztezett deszkán. Ezt követően széles szalagokat vágunk belőle.

A szalagokra egyenletesen elosztjuk a zsemlemorzsát, a meghámozott és felszeletelt almát, a fahéjat és a cukrot (igény szerint mazsolát is adhatunk a töltelékhez).

A tészta egyik szélét ráhajtjuk, vagyis körülbelül három részre osztjuk a tésztát, és azt a szélt, amit rá szeretnénk hajtani, két harmadáig hajtjuk.

A kimaradt részt tojással megkenjük, és ráhajtjuk a két rétegre.

Enyhén megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Nem muszáj a tésztát szeletekre vágni, a teljesen kinyújtott tésztát is megtölthetjük, és úgy hajtogatjuk, majd ha megsült akkor szeljük fel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Osztrák Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is