Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiroli almás rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 18 dkg liszt
  • 80 dkg alma
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 16 dkg cukor
  • őrölt fahéj

Elkészítése

Először hajtogatott leveles vajastésztát készítünk a vajból és lisztből.

Miután négyszer hajtogattuk, a tésztát 3 milliméter vékonyra nyújtjuk ki egy lisztezett deszkán. Ezt követően széles szalagokat vágunk belőle.

A szalagokra egyenletesen elosztjuk a zsemlemorzsát, a meghámozott és felszeletelt almát, a fahéjat és a cukrot (igény szerint mazsolát is adhatunk a töltelékhez).

A tészta egyik szélét ráhajtjuk, vagyis körülbelül három részre osztjuk a tésztát, és azt a szélt, amit rá szeretnénk hajtani, két harmadáig hajtjuk.

A kimaradt részt tojással megkenjük, és ráhajtjuk a két rétegre.

Enyhén megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Nem muszáj a tésztát szeletekre vágni, a teljesen kinyújtott tésztát is megtölthetjük, és úgy hajtogatjuk, majd ha megsült akkor szeljük fel.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/tiroli-almas-retes/