Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiroli rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • csipet só
  • kevés víz

Kenéshez

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír (olvasztva)

Almás töltelékhez

  • 50 dkg alma (párolva, ízesítve)

A túróshoz

  • 30 dkg túró
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl

A meggyeshez

  • 40 dkg meggy (cukrozva)

Elkészítése

A kétféle lisztet jól kidolgozzuk a tejföllel, tojással, sóval és kevés vízzel, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk.

A 10 dkg lisztet összekeverjük az olvasztott zsírral és rákenjük a tésztára. Felcsavarjuk, mint a bejglit és 1 órán át pihentetjük. Hat részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Zsemlemorzsával meghintjük a kinyújtott lapokat.

Tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük, majd feltekerjük és olajjal lekenjük a tetejét.

190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük .

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/tiroli-retes-3/