Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tízperces fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek porcukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 tk rum (opcionális)
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 0,5 liter olaj

A tálaláshoz:

  • fahéjas porcukor/lekvár

Elkészítése:

A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk.

Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani.

Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre.

Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak.

Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük.

Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/tizperces-fank-2/