Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • tej
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 2 közepes főtt burgonya
  • só

A töltelékéhez

  • 3-4 db keményre főtt tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 16 dl tejföl

A sütéséhez

  • olaj

Elkészítése

A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel összedolgozzuk, beletesszük a tojássárgáját, a főtt, áttört burgonyát, sót és annyi langyos tejet, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk.

Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd vékonyra nyújtva, fánkszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki belőle. A tölteléket összeállítjuk, és mindegyik korongra egy kis halmot rakunk belőle.

A tészta széleit ráhajtjuk, így gombócokat kapunk, ezeket nyújtófával újra laposra, ha nem is túl vékonyra simítjuk, és a megtöltött fánkokat az olajban ropogós pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/tojasos-fank/