A tészta hozzávalóit, a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú tésztát kapjunk. A tésztából cipót formálunk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
Közben olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ami nem folyós állagú lesz (ehhez 2,5 dl étolaj és 25 dkg liszt szükséges). A rántást kihűtjük, majd a kinyújtott tésztára kenjük, ettől lesz a rétesünk leveles. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit, és 6 egyenlő részre osztjuk.
Minden egyes részt külön-külön kinyújtunk, olajjal lekenjük, majd a kívánt töltelékkel megtöltjük és feltekerjük. A megtöltött és feltekert rudakat tepsibe helyezzük, mindegyiket olajjal lekenjük, majd sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra nem sülnek.
Amikor a rétesek elkészültek, kivesszük a sütőből, kissé megszórjuk porcukorral, majd konyharuhával letakarjuk és finoman megnyomkodjuk. 10 perc pihentetés után a rétesek szeletelhetők és további porcukorral hinthetők.