Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 1,5 dl víz 1,25 dl olaj csipet só 12 dkg finomliszt 4 tojás A sütéshez: 3-4 dl étolaj A tálaláshoz: vaníliás porcukor sárgabarack lekvár Elkészítése: A vizet, sót, étolajat egy magasabb falú edénybe tesszük, majd felforraljuk. Ezután beleszórjuk a lisztet, addig keverjük gyors mozdulatokkal, míg elválik az edény falától. Tűzről levéve hagyjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.11.30.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1,5 dl víz
  • 1,25 dl olaj
  • csipet só
  • 12 dkg finomliszt
  • 4 tojás

A sütéshez:

  • 3-4 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • vaníliás porcukor
  • sárgabarack lekvár


Elkészítése:

A vizet, sót, étolajat egy magasabb falú edénybe tesszük, majd felforraljuk.

Ezután beleszórjuk a lisztet, addig keverjük gyors mozdulatokkal, míg elválik az edény falától. Tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Szép fényesre keverjük a masszát.

Ezután egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba tesszük a kész tésztát.

Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztából ujjnyi vastag, jó arasznyi rudakat formálunk. 45 percet hagyjuk a tésztát pihenni.

Egy lábasban felmelegítjük az étolajat, nem túl forróra, majd a fánkokat kisütjük benne.

6-7 darabot tettem elsőként, mivel kell a hely,mivel a fánkok nőni fognak. 36 tolófánkom sült ki.

Ezután egy vékony dróttal a közepét kilyukasztottam és lekvárral betöltöttem. Habzsákba tettem a lekvárt, a végére a kis lyukú fejet tettem.

Nem fontos betölteni, mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt. Vaníliás porcukorral megszórtam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is