Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött buci recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A bucihoz

  • 460 ml tej (langyos )
  • 240 ml víz
  • 110 g vaj (vagy olaj)
  • 110 dkg liszt
  • 14 g instant élesztő
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál só
  • 2 db tojás

A töltelékhez

  • 0,5 kg darált hús
  • 2 dl tejföl
  • kb. 4 evőkanál finomliszt
  • 2 nagy fej hagyma
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás

Kenéshez

  • 2 db tojás
Töltött buci kép

Elkészítése

A tésztához valókat összeöntjük, jól összedagasztjuk, és hagyjuk kb 1 órát langyos helyen kelni.

A töltelék:

A hagymát apróra szeljük, a fokhagymát reszeljük, olajon üvegesre pirítjuk, tehetünk bele paradicsomot, paprikát, ki hogy szokta a pörköltet. Megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a darált húst. Megfőzzük, majd behabarjuk.

Ha jó sűrű, belekeverjük a reszelt sajtot, majd ha kicsit hűlt, a 2 tojást is.

A tésztát kb 12 egyforma darabra szedjük, kinyújtjuk, és kanalazunk a töltelékből, majd 4 szélét ráhajtjuk, és összedolgozzuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Összedolgozott felével lefelé tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és lekenjük a tetejét tojással. Majd előmelegített sütőbe toljuk és szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával nem árt ellenőrizni.Sztori: 8 emberre főzök nap mint nap, ez akkor született, mikor már csak 1 csomag darált hús volt a fagyasztóban, és semmi ötletem nem volt:) Nagy sikert aratott!

Ajánlok hozzá erős pistás tejfölt:)

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/toltott-buci/