Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Töltött cipó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az étolajat és a feloldott élesztőt, majd kis adagokban a langyos vizet. Szép sima és közepesen puha tésztát gyúrunk belőle. Letakarva a duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett felületre borítjuk és egy szép, hosszúkás cipót formázunk belőle, amit a sütőlemezen még 10 percig […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2020.03.06.

Cipóhoz:

Töltelékhez:

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az étolajat és a feloldott élesztőt, majd kis adagokban a langyos vizet. Szép sima és közepesen puha tésztát gyúrunk belőle.

Letakarva a duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett felületre borítjuk és egy szép, hosszúkás cipót formázunk belőle, amit a sütőlemezen még 10 percig pihentetünk. Ezután vizet fújunk rá, kissé bevagdossuk és 210 fokos sütőben nagyjából 35-40 perc alatt szép világosra megsütünk.

Rácsra téve ismét vízzel fújjuk le és hagyjuk kihűlni.

Közben a tölteléknek hozzávalóit felszeleteljük.

A kihűlt cipót éles késsel 2 cm-enként mélyen berácsozzuk és a hosszanti vágásokba belerakjuk a töltelék darabkáit. Ne sajnáljuk! Maradt 2 szelet sajtom, azokat felcsíkoztam és a töltelékek tetejét lezártam velük.

Azokba a vágásokba, amik keresztben futnak, 1-1 késhegy hideg vajat rakunk.

Ha jénaiban sütjük, akkor a tetejével lezárjuk vagy pedig sütőlemezen sütve alufóliát hajtsunk rá és 210 fokon lefedve sütjük 18-20 percig, majd a tetőt/fóliát eltávolítva további 8-10 percet pirítjuk a tetejét.

Ízlés szerint ketchuppal, mustárral és majonézzel tálaljuk. Forrón kicsit nehéz étel, de sajnos eteti magát, mert kívül ropogós, belül a vajtól és a szalonna zsírjától finom puha, tehát csalós étel.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is