Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 tojás sárgája
- 5 ek tejföl
- pici só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 ek porcukor
Túrós töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 ek porcukor
- 2 ek búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
Lekváros töltelékhez:
- 3-4 ek kemény szilvalekvár
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Derelyevágóval a tésztát négyzetekre vágjuk, a közepére tesszük a tölteléket és félbe hajtjuk, majd jól lenyomkodjuk.
Az olajat felhevítjük, majd a lángot mérsékeljük és szép pirosra sütjük a fánkokat.