Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Töltött fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött fánk egy igazi klasszikus édesség, amelyet nemcsak farsang idején érdemes elkészíteni. A puha, foszlós tészta és a kakaós töltelék párosa minden alkalmat ünnepivé varázsol. Frissen kisütve és porcukorba forgatva egyszerűen ellenállhatatlan.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rozsane Marrta KATALIN
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Töltelék

Sütéshez

Forgatáshoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet egy nagy tálba tesszük, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A hozzávalókból nem túl kemény, jól kezelhető tésztát gyúrunk, amelyet letakarva kb. 2 órán át kelesztünk.

Formázás és töltés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kör alakú szaggatóval kiszúrjuk. Mindegyik közepére teszünk egy kevés cukrozott kakaóport, a széleket tojásfehérjével megkenjük, félbehajtjuk, és villával alaposan lenyomkodjuk a széleket, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

Sütés

A megtöltött fánkokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.

Befejezés

A még meleg fánkokat porcukorban megforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A kakaópor helyett lekvárral vagy mogyorókrémmel is tölthetjük a fánkokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rozsane Marrta KATALIN
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is