Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A fánkhoz

  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál rumaroma
  • csipet só

A töltelékhez

  • mogyorókrém vagy puding

A sütéshez

  • bő étolaj

Elkészítése

1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk a élesztőt.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, a cukrot, a sót, olajat, a vaníliás cukrot és felfuttatott élesztőt. Összedolgozva, dagasztva egy rugalmas tésztát kell kapnunk.

Lefedjük és kb 40 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk és gondolatban elfelezzük. Egy pohárral berajzoljuk, de nem szaggatjuk ki a köröket a tészta egyik felén, majd minden körre rakunk egy kis tölteléket, majd ráhajtva a másik felét szaggatjuk ki, itt már a töltelék mutatja merre szaggassuk.

Pihentetjük 20 percen át a megtöltött fánkokat, majd nem túl forró olajban elkezdjük sütni fedő alatt. Elsőnek, fedő alatt mindig az az oldal kerüljön alulra amely felül volt a deszkán, majd 1-2 perc múlva megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük 1 percig.

Még forrón porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/toltott-fank-2/