Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl tej (az élesztő felfuttatásához )

Töltelék

  • cukrozott kakaópor

Sütéshez

  • olaj

Forgatáshoz

  • porcukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet egy nagy tálba tesszük, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A hozzávalókból nem túl kemény, jól kezelhető tésztát gyúrunk, amelyet letakarva kb. 2 órán át kelesztünk.

Formázás és töltés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kör alakú szaggatóval kiszúrjuk. Mindegyik közepére teszünk egy kevés cukrozott kakaóport, a széleket tojásfehérjével megkenjük, félbehajtjuk, és villával alaposan lenyomkodjuk a széleket, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

Sütés

A megtöltött fánkokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.

Befejezés

A még meleg fánkokat porcukorban megforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A kakaópor helyett lekvárral vagy mogyorókrémmel is tölthetjük a fánkokat.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/toltott-fank/