Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Töltött kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos tejben, kevés cukorral összemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal szintén elmorzsoljuk. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd a tésztát összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán a tésztát vékonyra nyújtjuk, és egyenlő nagyságú háromszögekre vágjuk. Lehet édes vagy sós tölteléket használni. Ha […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.29.

Hozzávalók

Töltelék:

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben, kevés cukorral összemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal szintén elmorzsoljuk. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd a tésztát összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni.

Ezután lisztezett deszkán a tésztát vékonyra nyújtjuk, és egyenlő nagyságú háromszögekre vágjuk. Lehet édes vagy sós tölteléket használni. Ha sósat választunk, például finomra darálhatjuk a párizsit, amit tejföllel, sóval, borssal és paprikával keverünk el, majd ezzel töltjük meg a háromszögeket.

Ha édes tölteléket használunk, akkor sütés előtt a tetejüket tojássárgájával kenjük meg, esetleg mézet is keverhetünk a tojásba. Ha sós változatot készítünk, akkor paprikás tojássárgájával kétszer is alaposan megkenjük a tetejüket.

Mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük őket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is