Elkészítése
Az élesztőt a langyos tejben, kevés cukorral összemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal szintén elmorzsoljuk. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd a tésztát összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ezután lisztezett deszkán a tésztát vékonyra nyújtjuk, és egyenlő nagyságú háromszögekre vágjuk. Lehet édes vagy sós tölteléket használni. Ha sósat választunk, például finomra darálhatjuk a párizsit, amit tejföllel, sóval, borssal és paprikával keverünk el, majd ezzel töltjük meg a háromszögeket.
Ha édes tölteléket használunk, akkor sütés előtt a tetejüket tojássárgájával kenjük meg, esetleg mézet is keverhetünk a tojásba. Ha sós változatot készítünk, akkor paprikás tojássárgájával kétszer is alaposan megkenjük a tetejüket.
Mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük őket.

